Adobe Bridge og Flickr

bridge-300x300flickr-logo_w500Utviklingen av Flickr og alle tilleggsprogrammen som hører til går i riktig retning. Dette gjelder såvidt jeg kan forstå også bildebehandlingsprogrammer som installeres lokalt. Jeg har tidligere forsøkt å finne frem til en tilfredsstillende løsning på hvordan jeg skal kunne arbeide med bilde-tagging og metadata lokalt uten at dette forsvinner eller blir fordreid i opplastingsprosessen til Flickr. Via studier har jeg blitt kjent med Adobe Bridge, og kjenner at jeg begynner å bli fornøyd! Det er selvfølgelig et aber at Adobe Bridge ikke er et gratisprogram/applikasjon, men nå har jeg nå engang kommet dit at jeg har dette programmet. I 2008 lastet jeg ned Adobe Lightroom, som etter sigende skulle kunne håndtere en slik overføringsprosess som den jeg har beskrevet ovenfor. Så skjedde ikke, og motløsheten bredte seg. Samtidig forsøkte jeg meg også på en rekke Flickr  Tools, som Flickr Downloadr, Metadatasynchr og jeg veit sannelig ikke hva de het alle sammen.

Opplevelsen med Bridge har vært veldig god, og via metadata-funksjonene der får jeg både tag’a og lagret beskrivelse av bildene mine, lagt til copyright-informasjon  osv. som følger bildene hele veien til banken, som i dette tilfellet altså er Flickr 🙂 Det er veldig gode Batch-funksjoner i Bridge, og min foreleser Frode Slettum tipset meg om å lage «metadata-templates», altså ferdiginstillinger som du lett kan legge til bildene dine, enten ved innlasting fra kamera eller i etterkant.  Genialt, og etterhvert også ganske enkelt. Adobe Bridge er åpenbart et program det tar noe tid å venne seg til, men det betaler seg veldig fort i form av spart arbeidstid.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s