Animasjon i Adobe Premiere

Animasjon i Adobe Premiere Forelesning 07.03.2011 Mine raske notater.

Som sagt, dette er raske nedskrivinger jeg gjorde under nettforelesningen ved HiT denne dagen. Det meste stemmer nok, mens andre ting kanskje er ufullstendig.

Premiere er nok ikke det man tradisjonelt bruker til å lage animasjoner. Keyframe er mer naturlig å bruke til dette. .- Men altså: Tenk lagvis. Legg videon bakerst.
PNG, PSD, JPG osv er gangbare formater for objekter som du ønsker å animere med.

Gå inn i effect controls:  File New>Sequence Hent en video å bruke som bakgrunn Høyreklikk og velg scale to framesize dersom filmen er utafor bildet. Så henter du objekter og eller bilder du vil animere inn i filmen. Legg det på linja, slik du legger tekster og bilder på til vanlig.

I Preferences > General kan du velge hvor lenge et bilde skal vises (still image deafult duration). 12 frames per second eller mer er ok, velg flere om det skal være proffere for å si det sånn.

Du kan klikke på bildet og legge det hvord u vil og forandre tørrelsen, rotere etc med dette bildet. (som du altså har lagt oppå filmen under). Du kan som vanlig dra effekter fra effect controls over på bildet du skal animere.

Motion: Herunder finner du position og scale.
Rotation og Opacity finner du litt lengre ned. Disse er lure å kombinere med Motion for å gjøre animeringene smoothere.

Husk at du kan låse elementer nede på timeline’n slik at du ikke beveger feil objekter idet du skal flytte på andre etc.
Tenk pixler, dersom du skal lage objekter i photoshop ,så bruker du Av og til når du skal animere objekter kan det lønne seg å dele det på tidslinja hvis de skal animeres på litt forskjellige måter.

Med Lightning effects kan du opplyse spesielle steder på filmen, spotlighte kan du si :-), og du kan manipulere lyset i opptaket ditt.

Tint effekten går på farge, og gjør at du kan endre på objekters farger.

Filmer til inspirasjon:

Rybscynski har laget kule filmer – steps bl.a.

Peter Campus Three transitions (1973)

Greenscreen:

Det må ikke komme skygger på blue/greenscreenen, for da blir fargene vanskelig å nøkle vekk. Vel, du må hente bildene med bluescreenen/greenscreenen bak inn i Adobe Premiere.
Det lønner seg å hente inn hele mappen, for da beholder du rekkefølgen på bildene de er tatt i.
Dra de ned på tidslinjen. Marker alle, høyreklikk og scale to framesize om det er nødvendig.

Merk alle>Høyreklikk>Nest – da opprettes en ny egen sekvens kalt ‘Nested’. Slik kan du forholde deg til alle stillbildene som en hel animasjon, og ikke enkeltbilder. Men ved å dobbelklikke på den nestede sekvensen kommer du inn og kan redigere i enkeltbildene som utgjør den nestede animasjonen 🙂

Nøkle farge:
Effectsfanekortet > Keying > Color key eller Chroma key eller blue screen – prøv dere fram hviolken som er best. Dra effekten over på klippet, gå til effects control. Velg pipetten og definer hvilke farger som skal være gjennomsiktige Bruk også effektene for Edge for å sveise inn objektet bedre til bakgrunnen den skal plantes inn i .

Har du striper som ikke vil gå bort, bruk Crop. Dra Crop over på klippet, gå inn i effects control.

Man kan finne en del tips her om hvordan lage dukker og bakgrunner til animasjon, og grunnleggende utstyr og teknikker i stop motion animasjon: hos kreativfilm.no

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s