Streaming fra scratch

På tide å skrive litt om mine erfaringer med streaming fra scratch. Og da mener jeg både kunnskaplig og teknisk scratch. Nesten i alle fall.
Jeg har testet litt forskjellige tilnærminger til streaming. Utstyret jeg har testet så langt er:

HP Pavillion DV9000 PC (fra ca. 2009)
2 GB Ram
AMD Turion64 X2
Windows 7 Enterprise
Webcams:
Logitech C910 1080P (kr. 895 i 2010)

Creative Live!Cam Voice

Logitech C910

HP DV9000

WEBCAMS

Jeg brukte mye tid på å installere all programvaren jeg ønsket meg. Drivere og tilhørende programvare til web-kameraene tok også tid å laste ned og installere. Jeg hadde to webkameraer som ikke ville fungere også. Et Microsoft webcam viste seg å ikke fungere på denne Win7-installasjonen min, samt at jeg hadde et eldre Creative kamera som ikke funket fordi det ikke finnesoppdatert programvare for det til bruk på Win7.

-Så når til og med et Microsoft-webkamera ikke fungerer på Microsoft Windows 7 er det viktig å teste ut alt utstyret i god tid før streamingen skal finne sted

Backup-maskin

Det første jeg opplevde da jeg skulle begynne streamingen min var tekniske utfordringer. Behov for å gjøre administrative grep på maskinen. Det er derfor viktig å huske på å ta med seg to maskiner/opptaksenheter på location slik at man uansett har et godt opptak i back-up dersom selve streamingen skjærer seg. For selv om det er å fint å se ting skje live er det enda viktigere å kunne tilby opptakene i ettertid – akkurat når folk selv måtte ønske det. Dersom man bruker Vidblaster (jeg kommer til dette seinere) og ikke har med seg en ekstra maskin kan man la en recorder-modul i Vidblaster gå mens manforsøker å løse andre problemer. – Men dette funker selvsagt bare så lenge det er teknisk mulig å kjøre VidBlaster.

Ta med deg to-2- maskiner på location

Programvare

Jeg prøver meg med VidBlaster Trial version. Dette virker som et ypperlig program som gjør video/bildemiksing mellom flere kamera/skjermbilder m.m. enkelt.

Det virker på meg som at VidBlaster Trial Version har en begrensning på antall kamera: Jeg får bare til to om gangen.

VIDBlaster Skjermdump

LYD:

Lyd er definitivt en issue som er uhyre viktig!
Å bruke laptop-mirkofonen til opptak selv i små rom gir altfor dårlig lyd – det gir ekstremt mye sus og er uegnet.
Kameraene
USB-mikrofon som er god til formålet trengs
Men trådløs mikk erogså essensielt for oss – mygg og håndholdt. Har fått et godt tips til et solid men rimelig alternativ

Nettverkstilkobling:

NB! Ha med nettverkskabler – 1.5 – 5 og 10+ meter når du er på oppdrag.

 

Streaming-klient:

Jeg har såvidt testet ut Bambuser
Dette viser seg å væe et spennende altenrativ. Det er lett å linke det til Vidblaster og andre programmer slik at du kan jobbe på lokal-nivå mens du streamer via Bambuser. De har også en bra app til smarttelefoner som muliggjør rask streaming fra telefon fra både Wi-fi og 3G.Bambuser er gratis, men krever at du logger inn.
Når du streamer via bambuser får du tildetl en url som du kan dele med andre slik at de kan se på streamingen din. Kommentar-funksjonen fungere også glitrende i Bambuser. Nå gjenstår å teste mere utstyr, flere streaming-klienter og så komme tilbake med flere ting jeg har lært om streaming.
 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s